Afl. 115 Aflevering 115 5 maanden geleden

115 - Thomas Paine en De Rechten van de mens

Ga terug
Aflevering afspelen
Reacties 6

Shownotes

In deze dagen van discussies en demonstraties over burgerrechten, racisme en geweld in de Verenigde Staten en in Europa bespreken we een zeer relevant boek uit 1791. In Betrouwbare Bronnen praten Jaap Jansen en PG Kroeger over het net vertaalde 'De rechten van de mens' van Thomas Paine. Ze duiken met Amerika-kenner Pirmin Olde Weghuis in leven en werk van deze uitzonderlijke man uit de tweede helft van de 18e eeuw. Paine en zijn boeken, artikelen en pamfletten waren in het Amerika en Europa van zijn tijd een begrip. Zijn bestsellers over vrijheid, democ…

Reacties 6

Jaap Jansen 5 maanden geleden

Merci, Jeroen van Nierop!

Jeroen van Nierop 5 maanden geleden

Ja hoor, we hebben de donatie gedaan! Mannen ga zo door, ik blijf kritisch fan! heerlijke duiding!

Jaap Jansen 5 maanden geleden

Dankjewel JeroenP!

JeroenP 5 maanden geleden

Mooi dat we nu ook kunnen doneren! Luister altijd met veel plezier dus goed om te kunnen bijdragen aan nieuwe verhalen.

Jaap Jansen 5 maanden geleden

We noteren je suggesties, Diederik! Vaak is er een actuele aanleiding voor PG's verhaal of een 'jubileum'. Nu op het Binnenhof naar de botten van Johan van Oldenbarnevelt gezocht wordt, zal hij zeker nog eens langs komen. 'Bismarck' heb ik PG al eens horen roepen als onderwerp.

diederik hoekstra 5 maanden geleden

Zoals altijd een prachtige aflevering! Ga door met het maken van deze podcast. Graag zou ik PG nog eens horen praten over Bismarck, Metternich of Van Oldenbarneveldt. Of de beroemde vredesverdragen uit de 17e en 18e eeuw.

Lekker geluisterd?
High-five de aflevering

13 High-fives