Afl. 121 Aflevering 121 3 maanden geleden

121 - 4th of July special: Zakenlui als president van Amerika

Ga terug
Aflevering afspelen
Reacties 5

Shownotes

4th of July! Independence Day in de Verenigde Staten van Amerika. Op weg naar de presidentsverkiezingen op 3 november. In Betrouwbare Bronnen kijkt Jaap Jansen met PG Kroeger naar de historie van een bepaald type president: de zakenman, ceo, miljardair die de natie wel even krachtdadig en businesslike zou gaan leiden. Zo'n man heeft in dat paradijs van de selfmade man en het kapitalisme natuurlijk vanzelf een streepje voor bij de kiezers. Zou je denken. Maar PG laat zien dat het meestal helemaal anders ging. Donald Trump is zo'n president met het profie…

Reacties 5

Rudude 3 maanden geleden

Verrassend hoe ook de ondernemende vrouwen aandacht kregen. Tijd voor de eerste vrouwelijke president!

Thomas 3 maanden geleden

Geweldige compilatie van quotes van Trump. Ik heb er erg van genoten! In 2019 hadden jullie jezelf ook al overtroffen met de compilatie.

Jan Schrijver 3 maanden geleden

Hoe zijn die vrome Amerikanen zover afgedreven van hun Bijbelse voorbeelden, de koningen van Israel? Puriteins zijn ze allerminst.

Jan Schrijver 3 maanden geleden

Die andere cultuur, dat betreft de tomeloze zelfaanprijzing van kandidaten. In dit verband wijst mijn echtgenote op Bijbelse parallellen. Zowel David als Mozes, toch wel de grootsten, wilden allebei niet en waren op het eerste gezicht ook niet eerstaangewezen.

Jan Schrijver 3 maanden geleden

Weer prachtige aflevering over Amerikaanse geschiedenis. Heel andere cultuur dan de Nederlandse. Maar vraag 1 is hoe dat bij ons zit met zakenlui in de politiek en dan kom je meteen bij Colijn uit en in mindere mate bij Lubbers. Hoe past Colijn in het plaatje?

Lekker geluisterd?
High-five de aflevering

6 High-fives