Ga terug

Van Dis Ongefilterd


Seizoen 1 Afl. 11 Aflevering 11 6 maanden geleden

#11 Een stevige griep heeft Adriaan te pakken. We nemen dan ook voor een keer bij hem thuis op. De film Selling a Colonial War, een tentoonstelling over mummieportretten en diverse luisteraarsvragen komen voorbij.

Shownotes

Afleveringplaatje van #11 Een stevige griep heeft Adriaan te pakken. We nemen dan ook voor een keer bij hem thuis op. De film Selling a Colonial War, een tentoonstelling over mummieportretten en diverse luisteraarsvragen komen voorbij.

Adriaan is getroffen door een stevige griep. Maar hij moet en zal de podcast opnemen, daarom zijn Simon en producer Bart Jeroen naar zijn huis getogen en vindt de opname aan de keukentafel van Adriaan plaats. Wat hees en kuchend wordt het alsnog een vrolijke, maar ook serieuze aflevering. Van Dis legt het verschil tussen poetsers en niet-poetsers uit en is naar de film Indië verloren – Selling a Colonial War geweest, wat hem deed denken aan de Griekse schrijver Aeschylos, die al in de voor eeuw voor Christus wist: ‘In oorlogen sneuvelt de waarheid het ee… Lees meer