Ga terug

Beste vriend van de show, Betrouwbare Bronnen sluit een heel mooi jaar af

29 december 2020


Beste vriend van de show,

Betrouwbare Bronnen sluit een heel mooi jaar af, ondanks alle corona-misère.

In de eerste lockdown - de ‘intelligente’ van Mark Rutte - nam het aantal luisteraars eerst af, om daarna fors te stijgen. We waren uit ons ritme: minder op pad, lege straten en stations, de ‘oortjes’ bleven liggen. Om er na een paar weken weer uit te komen bij het hardlopen, het wandelen of om ongestoord door huisgenoten verder te luisteren – hee, alweer een paar nieuwe afleveringen van Betrouwbare Bronnen! We hebben er dit jaar 82 gemaakt.

Vandaag tellen we de tweemiljoenste download. Misschien zitten daar 157 van jou bij, als je alle afleveringen beluisterd hebt!

Soms hoor je bij de start van de podcast, middenin of aan het einde een advertentie, een enkele keer zelfs door onszelf ingesproken. Vaak zeg ik aan het slot “Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door…” Dat is dan een sponsor, soms zelfs meerdere. Allemaal om Betrouwbare Bronnen te helpen maken en verspreiden. Voor mij is het inmiddels full time werk en ook PG besteedt er veel aandacht aan.

Nog mooier dan adverteerders en sponsors zijn misschien wel de donaties van onze luisteraars. Sinds in juni ‘Vriend van de Show’ gelanceerd werd, doneerden 167 vrienden een bedrag, groot of klein. Daar zijn we heel blij mee. Een teken van vertrouwen!

Als dank voor deze vriendschap looft PG vijf exemplaren uit van zijn boek ‘Tand des tijds, het CDA in de nieuwe eeuw’, uiteraard gesigneerd!

Wil jij in aanmerking komen voor dit prachtboek, stuur dan een mailtje met je volledige naam, adres, postcode en woonplaats naar betrouwbarebronnen@dagennacht.nl en wie weet komt het boek in de eerste week van het nieuwe jaar naar je toe.

Het jaar 2020 sluiten we af met Betrouwbare Bronnen 157: een ‘historische vooruitblik’ op 2021.

Het belooft een interessant jaar te worden, met Tweede-Kamerverkiezingen, een formatie en een nieuw kabinet, de nieuwe president Joe Biden, in het najaar waarschijnlijk een nieuwe bondskanselier als opvolger van Angela Merkel en de Europese Unie nu echt zonder de Britten, maar hopelijk wel in innige samenwerking.

Dank voor de vriendschap en laten we er een mooi 2021 van maken!

Hartelijke groet,

ook namens PG,

Jaap Jansen