FAQ

Heb je een vraag over Vriend van de Show, je betaling of exclusieve content? Grote kans dat je hier een antwoord vindt. Misschien staat jouw vraag er niet tussen, stuur ons dan een mailtje: support@vriendvandeshow.nl.

Inhoudsopgave

Algemeen

 

Vriend van de Show gebruiken

 

Vriend zijn en betalen

Extra content


 
Wat is Vriend van de Show?
Vriend van de Show is een platform dat podcastmakers met luisteraars verbindt. Je kunt je favoriete podcast financieel steunen en reageren op posts van de makers en andere luisteraars. Het platform ooit ontstaan uit podcastuitgeverij Dag & Nacht Media. Iedere podcast in Nederland en Vlaanderen kan zich aanmelden bij Vriend van de Show.

Wat kan ik zien op het Vriend van de Show-platform?
Je kunt alle podcasts die zich hebben aangemeld bij Vriend van de Show volgen. Op het platform kun je alle afleveringen luisteren, updates van de makers zien, reageren op posts en als je vriend bent van een show die extra’s maakt, kun je de exclusieve content bekijken en beluisteren. 
 
Wat gebeurt er als ik een show volg?
Zodra je op de volgknop drukt, krijg je een mailtje als er een nieuwe update van jouw favoriete podcast is. Afhankelijk van de show, gebeurt dit wekelijks of maandelijks. Toch niks voor jou? Dan kun je de show met dezelfde knop weer ontvolgen.
 
Waarom heb ik een account nodig?
Als de podcast die je steunt exclusieve content maakt, kun je die alleen zien als je een account hebt. Reageren op afleveringen en een spraakbericht aan de makers sturen kan ook alleen als je ingelogd bent. 
 
Kan ik een show volgen zonder account?
Nee, dat kan niet. De show heeft jouw e-mailadres nodig om de updates te kunnen versturen. 
 
Hoe stuur ik een spraakbericht?
Om een spraakbericht te versturen, moet je vriend van de show zijn. Een spraakbericht verstuur je het makkelijkst via je telefoon. Ga op je telefoon naar de pagina van jouw favoriete podcast. Klik onder het logo op Stuur bericht. Als dat niet lukt, check dan of jij toestemming tot je microfoon hebt gegeven aan je browser. Dat doe je via de instellingen van jouw telefoon. Let op: het versturen van een spraakbericht kan zomaar worden gebruikt voor de show! 😉 
 
Hoe verwijder ik mijn account? 
Wil je dat wij je account en bijbehorende gegevens verwijderen? Geen probleem. Stuur ons een mailtje op support@vriendvandeshow.nl. We behandelen je verzoek binnen twee weken.
 
Wanneer ben ik Vriend van de Show?
Met een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage word je Vriend van de Show. Daarmee zorg je er niet alleen voor dat jouw favoriete show in de lucht blijft, maar krijg je ook toegang tot eventuele exclusieve content, speciale evenementen en andere features. De maandelijkse bijdrage verschilt per podcast. De meeste shows vragen tussen de 2,50 en 5 euro per maand. 

Wat is het verschil tussen een eenmalige donatie en een herhaalbetaling?
Als je op Word vriend klikt, kun je kiezen om je favoriete podcasters te steunen met een herhalende bijdrage of een eenmalige donatie. Een eenmalige donatie is een bedrag naar keuze. Met een eenmalige donatie geef je de podcasters een extra steuntje in de rug om de show te kunnen blijven maken. Een maandelijkse of jaarlijkse betaling maakt jou Vriend van de Show. Dan krijg je toegang tot de eventuele extra content. 
 
Welke extra content kan ik verwachten als Vriend van de Show?
Dat hangt af van de podcast waar je vriend van bent geworden. Vaak gaat het om extra afleveringen, toegang tot (online) evenementen of extra features.
 
Kan ik een anonieme donatie maken?
Nee, dat mag helaas niet. Om een donatie te doen moet je een account aanmaken.
 
Ik woon in het buitenland. Hoe kan ik doneren?
Je kunt je favoriete show steunen middels een creditcardbetaling, dit kan eenmalig, maandelijks of jaarlijks.

Kan ik maandelijks betalen?
Ja, dat kan! 
 
Ik heb eenmalig gedoneerd maar wil eigenlijk Vriend van de Show worden. Wat kan ik doen?
Wil je jouw favoriete show toch op regelmatige basis steunen en daarmee toegang krijgen tot extra content? Dat is natuurlijk supermooi! Met je eenmalige donatie zullen ze natuurlijk bovendien erg blij zijn. Wil je die teruggeboekt krijgen omdat je hem wil verruilen voor een doorlopende vriendschap, neem dan even contact op via support@vriendvandeshow.nl.

Aan wie doneer ik eigenlijk?
Je doneert aan jouw favoriete podcasters. Dat zijn de podcasthosts en een klein team om hen heen die de podcast maken. Denk hierbij aan een redacteur en een producer. Het Vriend van de Show-platform ontvangt een percentage van jouw donatie voor het ter beschikking stellen van het platform. Dit is geen aparte bron van inkomsten voor Vriend van de Show. 

Ik heb betaald, maar het geld is niet direct afgeschreven. Ben ik nu wel vriend?
Geen zorgen, het kan even duren voordat ons betaalsysteem het geld afschrijft. Als je een ontvangstbewijs hebt ontvangen, wordt de betaling verwerkt. Heb je die niet direct gekregen na de betaling? Stuur ons dan een mail: support@vriendvandeshow.nl. Het kan tot vijf dagen duren voordat het geld van je rekening afgeschreven is. Je bent wel direct Vriend van de Show, dus hebt toegang tot de eventuele extra content van een show.
 
Hoe zeg ik mijn vriendschap op?
Ga naar jouw account op het Vriend van de Show-platform en ga naar de pagina 'Mijn betalingen'. Hier zie je de shows waar jij aan hebt betaald. Je zegt je vriendschap op door bij de betreffende podcast te klikken op 'betaling opzeggen'. Hier zie je vervolgens tot wanneer je nog toegang hebt tot de bonuscontent van de podcast.
 
Ik ben net vriend geworden en de show die ik steun gaat over naar Podimo. 
Als het goed is heeft de podcaster jou een vouchercode gegeven om je tegemoet te komen. Heb je die niet ontvangen? Check het dan even bij de maker.
 
Hoe krijg ik toegang tot de extra content als Vriend van de Show?
Op de pagina van jouw favoriete podcastshow, zie je zodra je Vriend van de Show bent, de extra afleveringen. Je kunt de RSS-feed van de door jou gesteunde podcast vinden via https://vriendvandeshow.nl/[naamvandepodcast]/exclusieve-feeds. Wil je de extra afleveringen liever via jouw podcast-app op je telefoon of tablet ontvangen? Volg dan onderstaande stappen.
 
Optie 1: Via de mail. 
In de bevestigingsmail die je krijgt nadat je vriend bent geworden, staat jouw persoonlijke podcast-URL. Dit is de link die begint met rss.vriendvandeshow.nl. Kopieer deze URL. Ga naar jouw favoriete podcast-app en plak die daarin. 
 
Optie 2: Via het Vriend van de Show-platform. 
Ga op Vriend van de Show naar de show waar je vriend van bent geworden en log via het menu (met de drie streepjes) rechtsboven in op je account. Op de showpagina zie je onder het logo van de podcast een slotje met 'Jouw exclusieve content' staan. Als je daarop klikt, kun je met een druk op de knop de RSS-feed importeren in je favoriete player.
 
Hieronder vind je de stappen die je moet volgen om de URL aan jouw podcast-app toe te voegen. 
 
Spotify:
Ga naar www.vriendvandeshow.nl/[naamvandepodcast]/word-vriend?utm_source=spotify en volg de stappen
 
Apple Podcast: 
1. Kopieer de persoonlijke podcast-URL.
2. Open Apple Podcasts > Bibliotheek > Wijzig
3. Selecteer > Voeg programma-URL toe 
4. Plak jouw unieke podcast-URL > Abonneer

Pocket Casts:
1. Kopieer persoonlijke podcast-URL
2. Klik op Discover > zoekbalk 
3. Plak persoonlijke podcast-URL in zoekbalk > Abonneer
 
Google Podcast: 
1. Kopieer persoonlijke podcast-URL
2. Open Google podcasts > Activiteit
3. Selecteer de drie puntjes rechtsboven > toevoegen via RSS-feed
4. Plak persoonlijke podcast-URL > abonneren
 
Overcast:
1. Kopieer persoonlijke podcast-URL
2. Open Overcast
3. Klik op + rechtsboven > Add URL
4. Plak podcast-URL > Gereed