Ga terug
Logo van Betrouwbare Bronnen Betrouwbare Bronnen

Debat over internationale handel met kandidaten Europees Parlement - kom ook!

In aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen in juni organiseren CNV Internationaal, VNO-NCW en Betrouwbare Bronnen het Groot Europees Handelsdebat, op donderdagmiddag 16 mei 2024.

Onder leiding van Jaap Jansen van de veelbeluisterde podcast Betrouwbare Bronnen, gaan lijsttrekkers en kandidaten voor het Europees Parlement het debat met elkaar aan over het belang van handel voor Nederland en Europa. Deelnemers: Marit Maij (#3 GroenLinks-PvdA), Lennart Salemink (#4 VVD), Ingeborg ter Laak (#2 CDA), Gerben-Jan Gerbrandy (lijsttrekker D66), Anna Strolenberg (#2, duo-lijsttrekker Volt) en Dirk Gotink (lijsttrekker) of Reinout van Malenstein (#3 NSC).

Het debat gaat over actuele kwesties op het Europese politieke toneel, zoals hoe we via handel kunnen zorgen voor ontwikkeling en waarborging van arbeidsrechten, de toegang tot grondstoffen en hoe we kunnen zorgen dat die eerlijk uit de grond worden gehaald en ook strategische autonomie. Keuzes op dit terrein hebben grote impact op de ontwikkeling van internationale handel komende jaren. De kandidaten krijgen de kans om hun standpunten en doelen duidelijk te maken. Het debat wordt opgenomen en is terug te luisteren via de veelbeluisterde podcast Betrouwbare bronnen.

WANNEER

Donderdag 16 mei 2024
Start 14:00 uur

WAAR
Nieuwspoort
Bezuidenhoutseweg 67
2594 AC  Den Haag

Let op: identiteitsbewijs noodzakelijk voor toegang

Meld je hier aan via de website van CNV Internationaal

Beluister over dit onderwerp Betrouwbare Bronnen 409 - Nederland wereldwijd handelspartner, ook van communistisch Vietnam