Ga terug
Logo van Betrouwbare Bronnen Betrouwbare Bronnen

Ding mee naar essay van PG over hoger onderwijs

In Betrouwbare Bronnen besteden we regelmatig aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen en inzichten uit universiteiten, hogescholen en onderzoek en ontwikkeling. Met de jubilerende Hogeschool Leiden gingen we daarbij extra de diepte in. Niet alleen bespraken we hoe op en om het Bio Science Park de allernieuwste kennis ontwikkeld wordt - zoals het Janssen vaccin - en eigentijdse samenwerking als 'kenniseconsysteem’ tot bloei komt, maar ook hoe het hbo zich ontwikkelde en wat de toekomst is van die sector waarin tweederde van de jongeren gaat studeren.

Voor dat Leidse hbo-jubileum schreef PG Kroeger een essay over ontwikkeling en perspectief van het hbo tussen 1975 en nu. Dit essay 'Stille Revolutie, hogescholen door de tijd' is zojuist gepubliceerd en bevat het soort fascinerende en vaak onbekende verhalen en analyses die u allemaal kent van PG.

Het essay is hier te lezen en voor tien vrienden van de show stelt de Hogeschool Leiden een prachtig gedrukt exemplaar beschikbaar. Wil je meedingen, mail dan je postadres aan betrouwbarebronnen@dagennacht.nl en wie weet ligt het boekje over enkele dagen - met een persoonlijk woord van PG - in je brievenbus!

UPDATE: De tien prijswinnaars zijn bekendgemaakt in Betrouwbare Bronnen 237