Ga terug
Logo van Betrouwbare Bronnen Betrouwbare Bronnen

Mariëtte Hamer volgt Tjeenk Willink op als informateur

Hoogstwaarschijnlijk vraagt de Tweede Kamer woensdag 12 mei aan Mariëtte Hamer of zij Herman Tjeenk Willink wil opvolgen als informateur. Betrouwbare bronnen bevestigen een bericht hierover van het AD.

Tjeenk Willink adviseerde in zijn eindverslag een nieuwe informateur te benoemen 'met afstand tot de actuele politiek en de partijen en met een breed, sociaal-economisch profiel'. "Een type Mariëtte Hamer, de voorzitter van de Sociaal-Economische Raad", reageerde Jaap Jansen toen al op Twitter. Jansen tipte voor zijn benoeming ook al Tjeenk Willink.

Mariëtte Hamer is voorzitter van de Sociaal-Economische Raad en oud-fractievoorzitter in de Tweede Kamer van de Partij van de Arbeid. Ook is zij voorzitter van de Denktank Coronacrisis. Ze was hierover te gast in Betrouwbare Bronnen 136.

De aanwijzing van de nieuwe informateur gaat via een motie aan het einde van het debat dat woensdag plaatsvindt over de kabinetsformatie. Daar komen ook aan de orde de 'radicale ideeën' van VVD-fractieleider Mark Rutte over 'een nieuwe bestuurscultuur'.