Ga terug
Logo van Betrouwbare Bronnen Betrouwbare Bronnen

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff verlaat na de verkiezingen de Tweede Kamer

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff verlaat na de Tweede-Kamerverkiezingen het Binnenhof. Hij hoopt dat Mark Rutte opnieuw de VVD-lijst gaat trekken, vertelt hij zaterdag 10 oktober in NRC Handelsblad.

Dijkhoff schreef een 'visiestuk' over een nieuwe, sociale koers voor de VVD en was daarover te gast in Betrouwbare Bronnen 41. Toen zei hij: "Laat mij nou maar kroonprins zijn, ik neem gewoon al die ballast op m'n nek."

In Betrouwbare Bronnen 50 sprak PG Kroeger over de vrijheid van onderwijs, mede naar aanleiding van een debat daarover tussen Dijkhoff en ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers.

In aflevering 52 had Gerry van der List (die een boek over de VVD schreef) kritiek. Volgens Van der List is de VVD verworden tot een ‘lijst-Rutte’. “Hij krijgt weinig tegenspraak. Als hij voor de afschaffing van de dividendbelasting pleit, is er helemaal niemand in de partij die daartegen in het geweer komt. En als hij er dan van afziet, is er ook helemaal niemand die hem daar op aanspreekt. Rutte kan heel erg zijn eigen gang gaan. Fractieleider Klaas Dijkhoff heeft een wat flodderig document geproduceerd: Liberalisme dat werkt voor mensen. Daar praat hij in het land over. Maar hij kan zelf beslissen wat hij met die discussies doet. Als hij niks doet, dan kraait er geen haan naar.”