Ga terug
Logo van De Grote Vriendelijke Podcast De Grote Vriendelijke Podcast

Welkom - over ons

WINNAAR van een DUTCH PODCAST AWARD 2020

De Grote Vriendelijke Podcast (de GVP) is de eerste Nederlandse podcast voor volwassenen over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Vanaf 2019 is de podcast een productie van De Grote Vriendelijke Stichting.

Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of andere boekenvakker. In januari 2021 werd een spin-off van de GVP gelanceerd: De Grote Vriendelijke Update, een korter programma met kinderboekennieuws. De Grote Vriendelijke Podcast is lid van het Podcastnetwerk.

Opnamelocatie: Kinderboekwinkel Kiekeboek - Gierstraat 29, Haarlem Technische ondersteuning: Marc Brouwer Logo's en huisstijl: Shiralee Kat / Shiralism Tune: Can't Lose by Frank Herrlinger Voice-overs: Anouk Tijssen en Max de Boer Nieuwslezer: Bert Kranenbarg. Social media: Twitter, Facebook, Instagram en Goodreads. Website: degrotevriendelijkepodcast.nl Contact: info@degrotevriendelijkepodcast.nl