Ga terug
Logo van Echt Gebeurd Echt Gebeurd

Bedankt, Vriend!

Beste Vriend van Echt Gebeurd,

Dit is eigenlijk zomaar een mail, om je te bedanken dat je vriend bent van Echt Gebeurd!

Wij gaan vol frisse nieuwe moed het nieuwe jaar in, en het voelt onwerkelijk dat we vorig jaar om deze tijd nog in een lockdown zaten, en we niets konden organiseren. Gelukkig hadden we ons enorme archief waardoor de podcast gewoon door kon blijven gaan. Ook jouw bijdrage gaf ons steun in die lastige tijd.

Het gaat aan het einde van dit rare jaar goed met Echt Gebeurd - we hebben twee junior-redactieleden aangenomen (Tom en Renette), en we zijn heel blij met onze zakelijk leider Hannah Ebbinge. Begin volgend jaar gaan we op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur. Micha en Paulien blijven natuurlijk ook als vanouds betrokken bij de redactie en organisatie van Echt Gebeurd, en Gijsbert van der Wal blijft Hoofd Podcast.

We blijven dus gewoon de middagen in Toomler organiseren, en we blijven verhalen opnemen voor de podcast. De bijdragen van de vrienden zetten we in voor speciale projecten. Dankzij jouw steun hebben we afgelopen jaar een prachtige workshopdag kunnen organiseren in theater Mimik in Deventer. Daar kwamen twaalf jongeren uit heel Nederland naartoe om te leren hoe je een goed verhaal vertelt. ’s Avonds vertelden ze allemaal hun verhaal, en dat was voor ons een van de hoogtepunten van het jaar.

Een paar weken later stonden we met een ‘gewone’ Echt Gebeurd in het Oude Luxor in Rotterdam, waar 800 man ademloos luisterden naar vijf prachtige verhalen en een geweldig puberdagboek van de legendarische Diana Ozon.


We doen dus inmiddels veel verschillende dingen, en de Vrienden van Echt Gebeurd zijn daarbij belangrijk. Natuurlijk omdat we de financiële steun kunnen gebruiken, maar ook omdat het ons goed doet dat er blijkbaar andere mensen zijn die het ook belangrijk vinden wat we doen; een verhalenpodium bieden voor mensen uit alle groepen in de samenleving, waar verteld wordt zonder dat je als publiek van tevoren al weet wat je krijgt. Waar je een verhaal van een vluchteling zelf kunt horen, zonder tussenkomst van een camera. Waar je kunt horen over iemands eerste zoen, iemands laatste baan, of gewoon over het raarste familiediner ooit.

Al die verhalen begeleiden wij met plezier, verbazing en liefde, en we willen er nog lang mee door blijven gaan. Daarnaast willen we meer workshops gaan geven, zodat we steeds meer verschillende soorten vertellers en verhalen kunnen laten horen.

Dank je wel dus! We zullen af en toe een update sturen, zodat je als vriend ook eens hoort wat er eigenlijk gebeurt met jouw bijdrage. Voor nu: een mooi 2023, en hopelijk tot ziens in Toomler of op een andere plek.

Namens het hele team van Echt Gebeurd,
Micha en Paulien

Foto: jongerenworkshop in Theater Mimik Deventer op 4 oktober (foto: Tom van Rooijen)