Ga terug
Logo van Eeuw van de Amateur Eeuw van de Amateur

Naar Zee! Zomervakantieherhaaltip

Haardo luisteraar!

Ype en Botte hebben vakantie. Geen nieuwe Eeuw-aflevering deze week, maar wel een tip voor een fijne herhaling. Zodat je kan zeggen: die heb ik recent herbeluisterd!

Vorige zomer gingen Ype en Botte naar Leiden, om met (regenboog) marinebioloog Werner de Gier het Nederlandse strand te verkennen. Het werd een heerlijke en leerzame wandeling, met werkblad en alles. Herbeluistering is van harte aanbevolen!

Beluister aflevering 245 met de titel 'Naar zee!' hier, of in je favoriete podcastapp.

Werner is marinebioloog bij Naturalis: hij is promovendus en bestudeert de aanpassingen aan een bepaalde levensstijl van symbiotische krabben, garnalen en andere kreeftachtigen, die in en op koraalriffen leven. Maar wij gaan gewoon naar onze eigen Noordzee met hem.

We beginnen bij ‘zijn’ collectie op 18 hoog in Leiden, en gaan daarna naar de strandopgang bij Meijendel, oftewel Wassenaarseslag. En hij toont ons wat je allemaal voor prachtige dingen kan zien als je eventjes wat langer kijkt, op gewoon een doorsnee Nederlands strand. Wat dacht je van het kleinste zee-egeltje van de wereld? En die stukken zeeschuim, waar komen die vandaan? Werner laat het ons allemaal zien, met een aanstekelijk enthousiasme.

Fijne zomer!