Ga terug
Logo van Eten wat de podcast Eten wat de podcast

Gezaghebbend persbericht: Eten wat de podcast gaat 24 uur lang podcasten

Het Utrechtse Eten wat de podcast gaat tijdens het 24H Chefs evenement in Karel 5 op 25 en 26 september 24 uur lang podcasten. Live vanuit de keuken.

“Ja, ik vind het ook wel erg lang”, is de eerste quote die jullie kunnen gebruiken als jullie dit persbericht oppikken. “Maar het is voor het goede doel en dan moet je verder niet zeuren”, aldus presentator Jelle Schot, die samen met Ger de Gram vanuit Karel V in Utrecht tijdens de vierde editie van het 24H Chefs evenement 24 uur lang aan het woord gaat zijn.

Het 24H Chefs evenement is een jaarlijks fenomeen wat dit jaar in Utrecht wordt gehouden. 24 uur lang koken de beste chefs van Nederland de mooiste en meest bijzondere gerechten.

De opbrengst daarvan gaat dit jaar naar het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Hier worden alle kinderen die kanker krijgen behandeld. Specialistische zorg en -research komen hier bij elkaar. Met maar één missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

En 24 uur podcasten betekent: liefst 24 afleveringen, die live op locatie worden gemonteerd. Ergens aan een bar in Karel 5, vermoedelijk. Ieder uur wordt er een verse aflevering online gezet. Er zijn interviews met sterrenchefs, bekende Utrechters en uiteraard bespreken Ger en Jelle wat er wordt geserveerd. Enthousiast en kritisch tegelijk, zoals altijd.

Jelle Schot en Ger de Gram hebben er in ieder geval zin in. “Ik heb er zin in”, zegt Jelle. “Ik heb er ook zin in”, zegt Ger. “Maar het is wel erg lang.”

Iedereen die aankomende week VriendvandeShow wordt en daarmee dus een klein bedrag doneert, doneert aan het Prinses Máxima Centrum. Daarnaast kun je voor 15 euro via 24H chefs een lootje kopen en leuke prijzen winnen, waaronder een sterrendiner om 03.00 uur ‘s nachts in Karel 5.

Eten wat de podcast is te vinden in je favoriete podcastapp. Doneren kan via

http://vriendvandeshow.nl/etenwatdepodcast