Podcasts van ILVY bieden nu betaalde content op Spotify binnen een bestaande feed

Podcastuitgever ILVY gaat een samenwerking aan met podcastplatform Vriend van de Show om extra content aan te bieden voor betalende leden. De podcasts van ILVY zijn te luisteren in alle grote podcastspelers, inclusief Spotify.

Fans van de podcasts van ILVY kunnen de komende tijd via de Spotify-app naar betaalde bonus afleveringen luisteren. Vanaf heden biedt de uitgever voor haar podcast Kleine Meisjes Worden Groot al extra afleveringen aan voor betalende leden, en de komende maanden zullen er meer volgen. ILVY ging hiervoor een samenwerking aan met Vriend van de Show, het enige Nederlandse betaalplatform dat bonusafleveringen in Spotify aanbiedt.

Kleine Meisjes Worden Groot is met meer dan 200.000 plays per maand de grootste Gen Z podcast van Nederland en heeft al meer dan 100.000 fans aan zich weten te binden. Nynke Nijman, directeur van ILVY: "Het is onwijs gaaf om samen met Spotify en Vriend van de Show deze nieuwe ontwikkeling door te maken. Tegelijkertijd is het spannend, omdat we natuurlijk wel hopen dat de luisteraars zich aan hun favoriete podcasts blijven binden en zij bereid zijn om te betalen voor unieke en goede content." Daarom behouden podcasts van ILVY de reguliere periodieke releases; alleen voor abonnees wordt er nog meer content aangeboden tot soms wel het dubbele aantal afleveringen, zoals bij Kleine Meisjes Worden Groot nu dit het geval is.

De betaalde content van de podcast 'Kleine meisjes worden groot' is binnenkort te vinden op Vriend van de Show en daarmee ook in Spotify.

Gijs Wilbrink, CTO van Vriend van de Show: “We zijn erg blij om een nieuwe grote Nederlandse podcastuitgever aan ons te binden. Vriend van de Show wil een thuisbasis zijn voor álle podcastmakers van Nederland, ongeacht aan welke uitgever zij verbonden zijn. Deze samenwerking met ILVY is een belangrijke stap in die richting.”

De manier waarop bonus afleveringen voor Kleine Meisjes Worden Groot worden aangeboden betreft een pilot voor een nieuwe integratievorm tussen Vriend van de Show en Spotify. Voorheen moesten luisteraars in de app op zoek naar een extra ‘vriendenfeed’ waarin de betaalde afleveringen te vinden waren, maar dankzij deze nieuwe integratie, welke werd aangedragen door ILVY, zijn de betaalde afleveringen gewoon tussen de publieke afleveringen van Kleine Meisjes Worden Groot te vinden. Hierdoor hopen ILVY en Vriend van de Show dat de extra content zichtbaarder is, en meer abonnementen op zal leveren.

Josh Kröse, Spotify: "We zijn erg blij om te zien dat onze Spotify Open Access-functie makers zoals ILVY in staat stelt nieuwe manieren te vinden om inkomsten te genereren met hun podcasts, en voor fans om hun favoriete makers te ondersteunen. Ons doel is altijd geweest om deze tool flexibel en aanpasbaar te maken voor onze partners, zodat ze de volledige controle over hun abonnementenbestand kunnen behouden terwijl ze Spotify gebruiken om hun publiek te laten groeien. Dit is een perfect voorbeeld van hoe Spotify Open Access ingezet kan worden!"

Het aanbieden van bonuscontent is een recente ontwikkeling in het Nederlandse podcastlandschap. Op dit moment bieden tientallen podcastmakers via Vriend van de Show structureel exclusieve bonuscontent voor betalende luisteraars aan. Voor een klein bedrag per maand, tussen de €2,50 en €4,50, zijn de extra afleveringen beschikbaar. ILVY ziet de abonnees inmiddels al binnenkomen en gelooft erin dat de echte fans zich willen abonneren, vooral voor meer kennis en hulp bij alledaagse zaken.