Bonus-afleveringen vanaf nu ook te beluisteren in Spotify

Vriend van de Show biedt als eerste Nederlandse podcastplatform betaalde afleveringen via Spotify aan. Luisteraars van een aantal grote podcasts kunnen vanaf vandaag exclusieve bonuscontent ook via Spotify unlocken en beluisteren.

Fans van onder andere Man Man Man, De Podcast, Moordcast, Alle Geschiedenis Ooit, Een Podcast Over Media en Ik Ken Iemand Die kunnen nu ook via de Spotify-app naar betaalde bonusafleveringen luisteren. Hiermee is Vriend van de Show het eerste grote Nederlandse platform dat een partnerschap aangaat met Spotify en een volledige integratie aanbiedt voor Spotify-luisteraars.

Voor de luisteraar wordt het steunen van een podcaster nog laagdrempeliger, zegt Gijs Wilbrink, CTO van Vriend van de Show: “De luisteraar kan zonder technische kennis met één druk op de knop vriend worden en zijn of haar account koppelen. Dat was bij andere players wel anders. Met deze stap bouwen we verder aan een duurzaam verdienmodel voor podcasters. We zijn er trots op dat we hier tientallen shows in kunnen ondersteunen.”

Ernst-Jan Pfauth, podcastmaker van Een Podcast Over Media: “We zijn erg blij dat vrienden van onze show nu ook van onze bonusafleveringen kunnen genieten op het grootste audiostreamingplatform. Daarnaast is het een kans om via Spotify nieuwe vrienden te werven en ons publiek te vergroten.”

Het aanbieden van bonuscontent is een recente ontwikkeling in het Nederlandse podcastlandschap. Op dit moment bieden tientallen podcastmakers via Vriend van de Show structureel exclusieve bonuscontent voor betalende luisteraars aan. Voor een klein bedrag per maand, tussen de €2,50 en €4,50, zijn de extra afleveringen beschikbaar. Vriend van de Show is een donatie- en interactieplatform voor podcasters en hun fans. Sinds de oprichting in juni 2020 hebben zich ruim 200 podcasts aangesloten. 

---

Voor luisteraars:

Hoe krijg de bonuscontent van mijn favoriete podcaster in Spotify?
Dat kan op verschillende manieren. 

 

1. Ga naar Spotify, typ de titel van de podcast in, met daarachter 'voor vrienden'
3. Je ziet nu de exclusieve feed. Ga naar een van de betaalde afleveringen, die herken je aan het slotje in plaats van de playbutton)
4. Klik op het slotje en vervolgens op de button 'Toegang krijgen' 
5. Link je account 
6. Log in op Vriend van de Show en klik op 'koppel Spotify'
7. Klik in het volgende scherm de podcast aan
8. Luisteren maar 🎉

Je kunt ook naar www.vriendvandeshow.nl/naamvandepodcast/word-vriend?utm_source=spotify gaan. Log in, koppel Spotify en klik de podcast aan. 

Op Vriend van de Show kun je bij iedere aflevering de show op een ander platform luisteren. Bij shows die hun bonuscontent ook op Spotify hebben, klik je op 'Open elders' en vervolgens op 'Luister op Spotify'.