Stripe Connect stap-voor-stap

Vriend van de Show werkt samen met Stripe om betalingen veilig uit te voeren.

 

Belangrijk: het geld dat vanaf nu voor jouw show binnenkomt kun je alleen ontvangen als je een Stripe-account hebt aangemaakt. Doe dit dus zo snel mogelijk.

 

Wat is Stripe? 
Stripe is een dienst voor online betalingen, het verwerkt de transacties tussen de verkoper en banken. In ons geval zijn dat de betalingen van een luisteraar, via Vriend van de Show, aan de podcast. 

 

En wat is Stripe Connect dan? 
Stripe Connect is een handige service waarmee jij toegang hebt tot alle toekomstige betalingen van fans aan jouw show. Alle betalingen ontvang je direct in jouw eigen account op Stripe. Vriend van de Show kan na aanmelding dus ook niet bij jouw inkomsten. Wel zo veilig. 

 

Waarom moet ik zoveel gegevens invullen? 
Je Stripe-account is in feite een online bankrekening. Daarom moet onder andere jouw identiteit en adres gecheckt worden. Het is best een klusje, maar gelukkig hoef je dit maar één keer te doen. Vriend van de Show heeft geen invloed op dit proces, dus we kunnen het helaas niet vergemakkelijken voor je. 

 

Stap-voor-stap-uitleg
Om je Stripe-account aan te maken heb je je persoons- en bankgegevens nodig, net als documenten om je identiteit en adres te verifiëren. Mocht je een zakelijk account willen maken dat je aan je eigen bedrijf wil koppelen, dan moet je ook je bedrijfsgegevens bij de hand hebben.

 1. Open de link die je in je Stripe Connect uitnodigingsmail hebt gekregen, en klik daar op de knop ‘Maak account aan’.
 2. Je komt nu op de website van Vriend van de Show, klik dan door naar ‘Meld je aan voor Stripe Connect’. Maak een account aan voor je podcast. 
  Let op: er is één account per show, dus als je je podcast met meerdere mensen maakt, moet je onderling even afspreken wie de beheerder van de rekening wordt.
 3. Je ontvangt een verificatiecode op je mobiele telefoon. Vul deze in. 
 4. Kies je land en type bedrijf: natuurlijke persoon, bedrijf of organisatie zonder winstoogmerk.
  Heb je een geen KVK-inschrijving of een eenmanszaak? Meld je aan als natuurlijke persoon 
  -  Heb je een bv, nv of vof? Meld je aan als bedrijf
  -  Heb je een stichting of vereniging? Meld je aan als organisatie zonder winstoogmerk   
  Hierna wordt je gevraagd het bedrijfsstructuur te specificeren.
  Let op: Stripe heeft de teksten vanuit het Engels vertaald naar het Nederlands, wat soms voor gekke teksten zorgt. Kies bij twijfel voor Overig/ik weet het niet zeker.
 5. Vul je persoonlijke gegevens in
 6. Vul je bedrijfsgegevens in
 7. Vul het IBAN-nummer en de naam van de begunstigde in
 8. Nu vraagt Stripe om je identiteit en adres te verifiëren door je ID-kaart te fotograferen of te uploaden. Voor het bewijs van adres wordt gevraagd naar een document met daarop jouw adres of dat van je onderneming.
 9. Heeft jouw bedrijf meerdere eigenaren, dan moet ook de identiteit van deze personen worden gecontroleerd. Herhaal stap 8.
 10. Klaar! Rond je aanmelding af. Je keert daarna terug naar je showpagina op Vriend van de Show. Het geld wordt nu wekelijks overgemaakt op het opgegeven bankrekeningnummer. De transactie- en platformkosten zijn hier al af.