Ga terug
Logo van De Vierkante Ogen Show De Vierkante Ogen Show

Doe je mee aan onze Eurovisie - fantasyleague?

Over twee weken is het zo ver! Dan vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Rotterdam. Wij kunnen niet wachten, én we zijn van plan een aflevering op te nemen waarin we terugblikken op de finale! (net zoals Esther in 2018 deed - luister hier de aflevering van De Vierkante Ogen Show 1.0)


Tot het zover is, hebben we iets heel leuks gevonden om goed in de stemming te komen. Namelijk de Eurovisie Fantasyleague. Jij kiest een 'team' van 4 landen/acts die jij denkt dat hoog gaan scoren. En niet alleen bij de thuisjury's, maar ook op deze fantastische puntenlijst (waar je bijvoorbeeld extra punten krijgt voor een act met de artiest op stelten, vuur, een outfitchange of een hamsterrad).


Check hier alle inzendingen zodat je een goede keus kunt maken!


Voor de winnaar van de league is er natuurlijk een leuke prijs én een vermelding in onze aflevering. Doe je mee? Lees hieronder hoe & wat:

Hoe werkt De Vierkante Ogen Show X Eurovision Fantasy League?


Je meldt je aan via deze link: https://www.fantaeurovision.page/registration/


Dan selecteer je 4 landen die in jouw 'team' komen. Je krijgt punten als deze landen hoog eindigen, maar ook bij allemaal bijzondere dingen in de acts! Bijvoorbeeld 1000 punten voor een hamsterrad, 100 punten als ze verkleed zijn als piraat, 5 punten als ze het liedje eindigen met "thank you" etc. Check de hele puntenlijst hier, zodat je jouw teamleden weloverwogen kunt kiezen: https://www.fantaeurovision.page/rules/


Naast jouw team kies je een "annoucer", die werkt als het ware als je verdubbelaar. Alle punten die het land dat jij kiest als Announcer geeft aan jouw teamleden, gelden x 10! Dus als jouw announcer Italie is en ze geven 18 punten aan Nederland, en Nederland zit in jouw team, dan krijg je daar 180 punten voor. Maar! Belangrijk! Dat geldt niet voor landen die elkaars "ally" zijn, wat betekent dat ze de afgelopen 10 jaar in de top 3 van meeste punten aan elkaar gegeven zaten. Denemarken en Zweden geven elkaar bijv altijd veel punten, en daarvan is de verdubbelaar niet 10 maar 0. De lijst met allys kan je hier vinden: https://www.fantaeurovision.page/images/announcer/announcer.002.jpeg, https://www.fantaeurovision.page/images/announcer/announcer.003.jpeg, https://www.fantaeurovision.page/images/announcer/announcer.004.jpeg


Nog iets om op te letten: bij het kiezen van je team mag je team gecombineerd max 50 'babushki' zijn (verwijzing naar de act van rusland een paar jaar geleden). Elk land heeft op basis van de bookies/odds een aantal punten toebedeeld gekregen. Landen die hoog genoteerd zijn 'kosten' meer babushki dan laag genoteerd. Zo zorgen ze er voor dat iedereen een beetje een mix team heeft van grote kanshebbers en potentiële verrassingen (positief geframed)


Belangrijk voor het invullen:

Jouw teamnaam = hoe je weet dat jij het bent (soortvan gebruikersnaam)

Kies bij League -> existing league -> De Vierkante Ogen Show x Eurovisie