Ga terug

Esther's theorieën en observaties over Wandavision 8

Ik had de podcast wel voorbereid, maar was niet bij de opname (fietsongeluk! Gelukkig met blauwe plekken en slechts een paar hechtingen vanaf gekomen. Ben er volgende week weer bij!)


Omdat ik het niet kan laten mijn observaties en theorieën te delen, bij deze (ik deelde ze eerder op twitter):


1) Supervet begin, vraag me af of Agatha de kracht van haar 'zusters' absorbeerde, of dat onderdeel van de 'dark magic' was die ze gestolen had en waarvoor ze haar wilden straffen.


2) Veel Harry Potter en Game of Thrones references. Dat draadje om bij de herinneringen van Wanda te komen? Hersenpan! En martel-magie laten zien aan de hand van een insect? Moody! En "the only way forward is back" -> "To go north, you must journey south, to reach the west you must go east. To go forward you must go back"


3) Brand! New! Information! Alert! Wanda had al krachten voor ze de mind-stone aanraakte? Ze heeft zelf die bom onschadelijk gemaakt? Wow en awesome!


4) Als je die info doortrekt: is ze dus een mutant? Is ze geboren als de scarlet witch en was dat de reden waarom ze de mind-stone uberhaupt kon aanraken zonder dood te gaan? Hoe zit dat dan met Pietro?


5) Also: als ze in de gevangenis naar de tv kijkt ziet ze The Brady Bunch, en daar spelen ze met een pop en in afl 3?4? zien we Vision met precies die pop spelen. Plus ook lekker meta: Wanda is soortvan ook met poppen aan het spelen nu?


6) Over meta gesproken: Agatha die zegt: "hmmm ik heb wel een theorie maar nog even verder kijken" en "Fietro" = Fake Pietro. I feel seen


7) Oke ik weet dat mensen het cheesy vinden maar ik vond "what is grief, if not love persevering?" echt heel mooi. En onderstreept nog eens waar de serie echt over gaat: (gebrek aan) rouwverwerking door Wanda..


8) Wow, Wanda's bezoekje aan SWORD hq. Haywarth komt heel creepy over, alsof hij haar wil manipuleren om Vision te stelen. Logisch: hij heeft het al 5 jaar kunnen proberen maar blijkbaar lukt het niet. Dan maar de beste superheld die je kent uitlokken het te doen?


9) Dus mijn theorie: Haywarth hoopte dat Wanda Vision zou stelen/tot leven zou wekken omdat het hemzelf niet lukte. Hij wil een nieuw superwapen. Maar Wanda kon zichzelf op dat moment in de hand houden..


10) Ik denk echter niet dat Haywarth de plattegrond heeft gefixt. Denk wel dat het echt een cadeau van Vision was. We weten dat hij een testament achter heeft gelaten. En hij wist dat Wanda het tvshow Suburban American life wilde.


11) Daarnaast geloof ik ook dat Agatha's drijfveer was dat ze echt onder de indruk was van de magie van Wanda en er achter wilde komen wat ze kan. En nu ze dat weet, nu ze weet dat ze de Scarlet Witch is, ze liever samen wil werken dan haar verslaan..


12) Dus ik voorspel afl 9: Wanda, Agatha én Monica/Photon + Westview Vision vs Haywarth + White Vision. Met uiteindelijk #VisionBowl. Vision vs Vision


13) Oja nog leuk funfact. De studio waar Agatha zit te klappen om Wanda's creatie van Westview, is de echte studio waar afl 1 is opgenomen (en die werd ook echt opgenomen voor een live publiek)


14) Vragen die ik nog steeds heb: Wie is/was de persoon in whitness protection? Hebben de Kree/Skrull hier nog mee te maken? (ook denkend aan post-credit scene Far From Home)? Gaan we Ralph nog zien?


15) Plus: is de Multiverse nou wel of niet geïntroduceerd? Als Fietro niet een Pietro uit andere timeline is, waar is dan de connectie? Ik denk nog steeds dat we Dr Strange gaan zien en dat dit de link is naar de Multiverse film maar dan is wel duidelijker connectie nodig


Wat denken jullie? Laat je reactie en/of vragen voor de finale hieronder achter!